Tre typiske fejl konsulenter laver i deres CV

Dit CV er ofte det første indtryk en potentiel kunde vil få af dig, og derfor er et gennemarbejdet CV adgangsbilletten til at få dig ind ad døren til dit næste drømmeprojekt.

Der er mange ting, man skal have styr på i et godt CV, især i lyset af den oftest hårde konkurrence. I en verden, hvor beslutningstagere kun skimmer CV’er, er der ligeledes ikke plads til fejl. Et godt CV skal være kort, præcist og give et tydeligt overblik over din profil på en måde, der går lige til sagen.

Som konsulenthus går en stor del af det arbejde vi laver ud på at assistere vores konsulenter med deres CV’er, og vi hjælper med mere end hundrede CV’er hver måned. Alt dette har givet os en vis indsigt i nogle af de typiske fejl, som vi ser, at konsulenter laver. Her er tre af dem:

Læs: Konsulent CV’et: Sådan formidler du dine kernekompetencer

Ekspert i… alt

Den første almindelige fejl, vi oplever, er konsulenter som kalder sig ekspert i alle kompetencer. Nogle påstår, at de er eksperter i teknologier og kompetencer, de ikke har anvendt i over ti år. Derudover skelnes der heller ikke mellem gamle og nyligt erhvervede færdigheder. At være ekspert indenfor et felt kræver, at man aktivt arbejder med de nævnte teknologier og er på forkant med nye fremskridt, hvilket især er gældende indenfor IT, hvor tingene udvikler sig enormt hurtigt. Så har man ikke demonstreret brugen af en bestemt kompetence i over et årti, vil det være umuligt at vurdere det pågældende niveau indenfor et bestemt færdighedsområde.

Fremhæv derfor de områder, hvor du faktisk er en ekspert. Dette vil i stedet hjælpe med at skille dig ud fra konkurrenterne og gøre, at du står stærkere.

For meget ”personligt touch”

En anden typisk fejl, vi ser, at konsulenter laver i deres CV, er en mærkværdig tilbøjelighed til at inkludere (for meget) information om deres privatliv såsom, hvem de er gift med, hvor mange børn de har og andre fakta, der i princippet hører privatlivet til. Information, der altså ikke direkte er med til at demonstrere, om vedkommende kan løse opgaven eller ej. Det er ikke ualmindeligt at se folk skrive om deres hobbyer eller skrive om deres familie.

Hold i stedet fokus på det professionelle aspekt og din karriere. Besvar spørgsmålene hvad og hvorfor i forhold til kompetencer, erhvervede færdigheder og erhvervserfaring.

Du er stjernen i dit eget CV

Du har været en del af nogle fede projekter og hjulpet virksomheder med at transformere sig fra A til B. Sejt! Det er godt, men husk at dit CV skal være fokuseret på dig. Det er meningen, at det bør være en kort redegørelse af din karriere og kvalifikationer. Derfor er det ikke relevant, hvordan firma X kom fra A til B, men i udelukkende den specifikke rolle du spillede i denne rejse, med vægt på de kompetencer du brugte, samt hvorledes du fik dem i spil.

Få derfor spotlyset over på dig selv og fokuser på at beskrive den rolle og de færdigheder, du anvendte i et bestemt projekt eller job.

Dette er blot nogle af de typiske fejl, vi har oplevet, og skal ikke ses som en komplet liste. Andre almindelige fejl som manglende formatering og stavefejl er ligeså vigtige at have styr på, og sidstnævnte kan ødelægge selv det bedste CV. Husk, det er ikke nemt at skrive et perfekt CV, men hvis du er opmærksom på ovennævnte fejl, så er du allerede godt på vej.