Trends i 2019

Hos ProData Consult følger vi konstant med i nye tendenser og hvordan nye teknologier, sprog og metoder vinder frem. Som det største konsulenthus i Danmark og med mere end 220 kunder i Europa spænder de opgaver, vores konsulenter løser for vores kunder meget bredt. Her fremhæver vi nogle af de tendenser, vi ser hos vores kunder, og som stødt vinder frem på IT-scenen.

SAFe®

Scaled Agile Framework® eller SAFe er det agile rammeværk de store organisationer har taget til sig de sidste år, hvor flere teams eller afdelinger skal arbejde sammen om større agile programmer. SAFe vokser hastigt i Skandinavien, og vi arbejder løbende med virksomheder, der er i gang med den agile transformation baseret på SAFe.

Cloud

En anden trend, der vinder tydeligt frem, er Cloud. Flere og flere virksomheder går i skyen. Vi ser en stor fremgang i vores kunders efterspørgsler på kompetencer indenfor Microsoft Azure og Amazon Web Services (AWS), hvor der er behov for cloud-specialister til at indfri ambitionen om at komme i skyen.

Agile, DevOps & CI/CD

Agile metoder, DevOps og CI/CD er det nye sort. De tre er tæt forbundne, men dog stadig forskellige. Og hvordan hænger det så sammen? Kort fortalt fokuserer agile metoder på processor og mennesker, der tydeliggør forandring samtidig med det øger levering. CI/CD har fokus på softwaredefinerede livscyklusser, som fokuserer på værktøjer, der styrker automatisering. DevOps er centreret omkring kultur, som synliggør roller, der styrker ansvarlighed. Spændingsfeltet mellem de tre er noget vi ser præger branchen og vores kunders efterspørgsler.

Med DevOps, Cloud og CI/CD i billedet er flere også begyndt at dykke dybere ned i, hvordan man designer hele sin arkitektur, samt hvilke værktøjer der skal bruges her. De helt store buzzwords, der tales om i branchen på området, er Kubernetes (K8S), Docker, OpenShift og Microservices.

Andre tendenser

  • Indenfor .NET ser vi .NET Core vinde frempas,
  • På Java er det især Scala,
  • Indenfor Mobile er Flutter på vej frem,
  • Med JavaScript er Vue på vej frem. Angular og React er dog stadig de mest efterspurgte JavaScript- biblioteker hos kunderne.