Bliv konsulent i ProData Consult

Som selvstændig forretnings- eller IT-konsulent kan vi tilbyde dig et stort udvalg af projekter hos en bred vifte af kunder. ProData Consult er nemlig Danmarks største udbyder af opgaver. I 2019 skaffede vi opgaver til mere end 1950 konsulenter og havde over 250 aktive kunder. Vi samarbejder og har rammeaftaler med de største virksomheder i Danmark samt i Sverige, Norge, Tyskland, Polen og Holland.

Da vores kunder forventer meget af os, stiller vi store krav til vores konsulenter. Det betyder blandt andet, at du skal have minimum 5 års professionel erfaring for at være konsulent i ProData Consult.

Registrer CV

Vil du være en del af et netværk for de bedste forretnings- og IT-konsulenter?

Hvis du har kompetencerne, så har vi projektet. Tilmeld dig vores netværk af freelance IT-konsulenter og få adgang til et stort udvalg af IT-projekter.

Tilmeld dig vores jobagent

Hold dig opdateret på nye freelance IT-opgaver. Tilmeld dig ProData Consults jobagent og få direkte besked, når en ny opgave bliver ledig.

Tilmeld jobagent

Konsulentudtalelser

Niels-Erik Jørgensen:

ProData Consult hjalp mig med at indfri drømmen om at gå freelance

Som fastansat teknisk IT projektleder i størstedelen af min karriere, havde jeg længe gået med en drøm om at gå freelancevejen, da nye udfordringer og et vekslende arbejdsliv altid har været en stor motivationsfaktor for mig. Efter henvisning fra en ven i mit netværk fik jeg anbefalet ProData Consult til at hjælpe med denne transition.

ProData Consult hjalp mig med at indfri denne drøm. De kender kundernes behov og kan nemt matche profiler og arbejdsopgaver. Dette er med til at åbne dørene til spændende udfordringer hos internationale virksomheder, takket være særlige rammeaftaler og et bredt netværk af store kunder. Det gør at jeg hurtigt og effektivt har kunnet starte i udfordrende projekter, som matcher min erfaring, kompetencer og behov.

Med en personligt tilknyttet Account Manager er ProData der ligeledes fra start til slut i projektet. De er en sparringspartner som jeg kan gå i dialog med, hvis jeg har brug for det, og det kan give tryghed i en til tider usikker tilværelse, hvor man som konsulent ellers står helt alene. Desuden tilbyder ProData Consult deres freelancere udviklende kurser til gode priser, årlig julefrokost og dialogmøder med personlig Account Manager, hvilket skaber gode muligheder for udveksling af ideer, feedback og sikrer en succesfuld gennemførelse af freelanceopgaven.

ProData Consult er en samarbejdspartner, som fuldt ud forstår vigtigheden i at deres konsulenter først og fremmest skal have succes, før de har succes, og dette mærkes i det arbejde og den service de yder for mig som konsulent.


Niels-Erik Jørgensen
Projektleder - Niels-Erik Jørgensen

Mads Juul Jacobsen:

Et fantastisk netværk

Jeg var ansat i et lille konsulenthus, hvor jeg var i dialog med Jan Wolff fra Prodata Consult om opgaver min tidligere arbejdsgiver kunne være underleverandør på. Kort efter nedlagde virksomheden projektledelsesdelen, og jeg blev fritstillet. Det skete en fredag. Jan Wolff ringede om mandagen og tilbød mig en opgave.

Den største fordel ved at være tilknyttet ProData Consult er deres fantastiske netværk! Alene ville jeg aldrig have fået min seneste opgave. ProData Consult har en bunke rammeaftaler, der er guld værd for en freelancer som mig.

ProData Consult har indtil nu fundet projekter, der matcher mig godt. Jeg har også været glad for den løbende dialog omkring opgaverne – og at vi ikke kun taler sammen, når der er en opgave, jeg skal sælges ind på.


Mads Juul Jacobsen
Senior projektleder

Jimmy Jeppesen:

De er rigtig gode til at finde nye opgaver til mig

ProData Consult har været min mest loyale samarbejdspartner, siden jeg startede virksomhed i 1998.

ProData er lydhøre overfor mig, når jeg er på opgave for dem. Støder jeg ind i problemer undervejs i forløbet hos kunden, tilbyder de med det samme at sende en account manager ud for hjælpe med at løse dem.  

Når en kontrakt er ved at udløbe, er ProData samtidig rigtig gode til at finde nye opgaver til mig, hos nye kunder. Selvom de har flere tusinde konsulenter ude, har de hele vejen igennem fået mig til at føle mig som en betydningsfuld konsulent.

Tilbyder en kunde mig fastansættelse, takker jeg nej uden et sekunds tøven, for jeg ved, at samarbejdet med ProData er mere værdifuldt for min virksomhed end en fastansættelse.

Jeg kan til enhver tid anbefale ProData Consult og står gerne til rådighed for en uddybning.


Jimmy Jeppesen
udvikler og webspecialist

Christian Jaspers:

Effektivitet og hastighed

Jeg kender ProData Consult fra begge sider af bordet - som konsulent og som bestiller af konsulenter og begge dele har været en rigtig god oplevelse. ProData har virkelig fingeren på pulsen hvad markedet angår og evner at forstå vores behov og omsætte det til at finde det rigtige konsulenter med stor præcision og hastighed.

ProDatas værktøjer og infrastruktur er også noget af markedets bedste og jeg oplever at processerne er gearet ud fra effektivitet og hastighed.

Dertil kommer det vigtigste, nemlig en rigtig god kommunikation med alle de personer i ProDatas organisation jeg har haft kontakt med.


Christian Jaspers
interim direktør

Louise Gewecke Kristensen:

Fakturering fungerer upåklageligt

Jeg startede som selvstændig i oktober 2014. Efter at have tilmeldt mig på konsulenter.dk, fandt jeg et seks måneders projekt. Det gik hurtigt. Jeg sendte et CV om mandagen, og en uge senere kom jeg til samtale. På vej hjem fra samtalen ringede ProData Consult og sagde, at det var et match. Tre-fire dage senere, startede jeg i mit allerførste job som konsulent.

Min største frygt som nystartet konsulent var, at jeg skulle ud og sælge mig selv, hvilket jeg ikke havde lyst til. Det behøver jeg ikke, når jeg er tilknyttet ProData Consult, der er kendt i markedet og har en stor kundedatabase. En anden fordel er, at fakturering fungerer upåklageligt.

Hovedårsagen til, at jeg blev freelancer, var, at jeg ønskede variation. Nu har jeg frihed til at vælge de projekter, jeg er mest interesseret i – hvilket er inden for transition og deployment. Selvfølgelig er det nogle gange kun i teorien, at man har et valg, fordi man ikke har råd til at vente på et mere spændende projekt. Men der har været et fuldt match på de to opgaver, jeg indtil nu har været på gennem ProData Consult.


Louise Gewecke Kristensen
Transitionsprojektled.

John Brun:

ProData Consult er indbegrebet af ordentlige mennesker

ProData Consult er en super salgskanal for mig som konsulent. Når jeg er ledig, skal jeg have en organisation bag mig, som promoverer mit CV, og som har nogle sælgere der kan flytte noget. Og det har ProData Consult.  

Det nærmer sig ti år, jeg har gjort gode forretninger med ProData. Jeg har haft kolleger solgt ud igennem ProData siden 2002 og min første personlige opgave for ProData var i 2003. Igennem årene er det blevet til flere opgaver for deres kunder. 

ProData Consult har et meget velkørende leveranceapparat bag ved linjerne: Jeg har folk i ryggen, der står klar til at hjælpe og støtte mig. Det gælder både forhold vedrørende fakturering, kontrakt og levering. Desuden har de en professionel HR-afdeling, som nærmest har produktudviklet mit CV, så det i langt højere grad afspejler mine kompetencer og gør det lettere for deres kunder at forstå, hvad det er, jeg kan.

Deres service over for mig som konsulent er value-for-money, som gør deres margin på honoraret velfortjent.

ProData Consult er indbegrebet af ordentlige mennesker, og sådan nogle vil jeg naturligvis gerne sættes i forbindelse med.


John Brun
Projektleder og forretningsudvikler

Trine Meinert Ekknud:

Tilknytningen til ProData Consult er en klar fordel

I januar valgte jeg at skifte mit faste job ud med livet som konsulent, fordi jeg trængte til selv at kunne opsøge de udfordringer og projekter, der passer bedst til mig og ikke indgå i en enkelt virksomheds pipeline. Som fastansat er man ikke altid den bedst egnede til opgaven. Det match kommer jeg nærmere ved at være konsulent, hvor jeg kan udnytte mine erfaringer målrettet.

Men opgaverne kommer ikke af sig selv, så jeg gik i gang med at lægge mit CV ud hos forskellige konsulenthuse. ProData Consult var de første til at ringe. Jeg havde ikke forventet mig noget så eksplosivt: de var meget på og havde en udadvendt energi. Snart sad jeg til møde med HR-chefen, der hjalp mig med at finpudse mit CV, så der er lagt vægt på de rigtige ting. Salgschefen hilste jeg også på, og han fortalte, at han straks ville gå ud og sælge mig. Få dage senere var jeg til møde hos min første kunde. Forløbet overgik langt mine forventninger!

Det var ikke ProData, der fik mig til at tage springet fra kunde til konsulent, men de gør drømmen mulig. Alene kan jeg ikke få tilpas store opgaver. De virksomheder, som jeg synes er spændende, og som har de store opgaver, de går selvfølgelig via konsulenthuse. Derfor er tilknytningen til ProData Consult en klar fordel, da deres store kunder giver mig et eksistensgrundlag. Så kan jeg køre mine egne små interesseprojekter ved siden af.


Trine Meinert Ekknud
Projektleder

Fordele som selvstændig konsulent

Søger du større afveksling i dine projekter? Vil du i højere grad selv bestemme, hvilke projekter du arbejder på? Så kan tilværelsen som selvstændig konsulent være noget for dig. Som konsulent får du:

 • større frihed til at vælge egne opgaver og projekter
 • bedre lønforhold - Du kan tjene op til 50-100% ekstra (men husk, at du selv sørger for feriepenge og pension)
 • en afvekslende karriere med skiftende projekter og spændende udfordringer
 • mulighed for at gøre en stor forskel i kundens organisation.

Med de mange muligheder følger også større krav: du skal kunne lande i en ny organisation, tage ansvar og levere resultater - hurtigt. Hvis du mestrer den måde at arbejde på, har du gode forudsætninger for at få glæde af de fordele, man har som selvstændig konsulent.

Gå fra fastansat til selvstændig konsulent

Er du fastansat, ønsker du at være selvstændig konsulent, og har du mere end fem års erfaring som forretnings- eller IT-konsulent? Så hjælper vi dig gerne med at skaffe din første opgave. Vi kan ikke hjælpe dig, hvis du er ansat hos en af vores kunder.

Sådan håndterer du overgangen fra fastansat til selvstændig:

 1. Den sikreste måde

  Opret og færdiggør dit CV hos ProData Consult. Vent med at opsige dit nuværende arbejde til du har fået din første opgave. Med den tilgang skal kunden være indstillet på at vente til din opsigelsesperiode er afsluttet. Det kan derfor tage tid at finde din første opgave, da langt de fleste kunder kræver, at konsulenten kan træde hurtigt til.

 2. Den hurtigste måde

  Opret og færdiggør dit CV hos ProData Consult. Opsig din nuværende stilling og giv ProData Consult besked om, hvornår du er til rådighed. Så har vi lettere ved at sælge dig, og dermed kan du hurtigere komme ud på din første opgave. Denne tilgang indebærer dog også en større økonomisk risiko for dig.

Husk at behandle den virksomhed du forlader ordentligt og fair. Afslut igangværende projekter og stil dig til rådighed i forbindelse med overlevering af knowhow og produkter. Som selvstændig konsulent lever du af dit netværk, og din nuværende arbejdsgiver kan blive din fremtidige kunde.

Du skal være selvstændig

Da konsulentkontrakter bliver indgået mellem virksomheder og ikke enkeltpersoner, skal du være selvstændig. Det betyder blandt andet, at du skal:

 • oprette din egen virksomhed
 • vælge din virksomhedsform - Personlig virksomhed eller selskabsform. Der kan være fordele og ulemper ved begge former 
 • være fortrolig med skatteregler, fradragsregler og andre økonomiske forhold ved at drive selvstændig virksomhed
 • tage stilling til, om du vil have revisor på eller ej.

Vi anbefaler, at du finder en revisor

Det kan være komplekst at få styr på alle forhold som selvstændig. Vi anbefaler derfor, at du benytter en revisor - især hvis det er nyt for dig at være selvstændig. Revisoren kan skabe klarhed over dine muligheder og rådgive dig. Efterhånden som du bliver bekendt med reglerne, kan du udfase brugen af revisor.  

Bliv konsulent hos ProData Consult

Hvis du ønsker at blive konsulent hos ProData Consult, så tilmeld dig og registrer dit CV.

Registrer CV